wachten...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

De gesellige sneontemoarn

Een radioprogramma van Anne de Jong met afwisselende items. Twee uur gezellige muziekonderdelen zoals kwartover en kwartvoor en humor. 

 Om half elf live via de telefoon of in de studio het actuele weerbericht: het vooruitzicht op de komende week en een terugblik van de afgelopen week met Jan-Lolke van Ommen uit Joure. http://www.meteo-joure.t83.net/ 
Aansluitend drie Duitse liedjes.

De derde zaterdag van de maand om half tien een receptenrubriek met Joke Halma. Zij neemt een recept met u door. Rond half tien een dubbele cappuccino. Mocht u als luisteraar ideeën hebben voor de keuze hiervan, dan zijn die altijd welkom via e-mail ( adj14@kpnmail.nl ).


Tegen 11 uur een top 3 uit het verleden. Mocht je een favoriete top 3 hebben geef het dan door via eerder genoemd e-mail adres

De muziek bestaat uit Nederlands, Engels, Duits, Fries en wat er meer is, suggesties zijn welkom. Bijvoorbeeld uw herinnering aan bepaald stukje muziek.


Graag treffen wij u/je aan bij het radiotoestel of luister via deze website. Ook te beluisteren op u/je smartfone via de TUNEIN app

http://tunein.com/radio/Radio-Gasterlan-1078-s99145/

Herhaling van dit programma elke:

Maandag 02:00 uur tot 04.00 uur, donderdag 20:00 uur tot 22.00 uur

zaterdag 22:00 uur tot middernacht en zondag 04:00 uur tot 06.00 uur


logo.png

adj 3.jpg

Iedere maand een recept van Joke.

September 2017:

Paella soep met mosselen.

 

*4el olijfolie om in te bakken

* 1 sjalotje, fijngesnipperd.

*2 tenen knoflook, fijngehakt

*125 gr paellarijst

* 1250 ml kippenbouillon

* 1 envelopje saffraan (o,1g)

*150 g doperwten, vers of (ontdooit)diepvries

* 200 g mosselen in de schelp

*300 g kipfilet , blokjes/reepjes

* versgemalen peper , zout

* 150 g cocktailgarnalen met staartje

* 2-3 el crème fraiche

* chilipoeder

Bereiding:

Verhit de helft van de olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de sjalot en de knoflook op laag vuur glazig. 

Roer de rijst erdoor, zodat alle korrels zijn bedekt. 

Schenk er 1 liter van de bouillon bij, voeg de saffraan toe en laat op de laagste pit 15-20 min gaar worden.

 Roer geregeld om. 

Warm de laatste 5 min de erwten mee. 

Was de mosselen en verwijder kapotte exemplaren. 

Laat uitlekken. 

Wrijf de kip in met peper en zout. 

Verhit de rest van de olie in een tweede pan en bak de kip goudbruin. 

Schep de mosselen en garnalen er door en schenk de rest van de bouillon erbij.

laat met deksel op de pan 3-4 min koken of tot alle mosselen open zijn. Verwijder zware mosselen die dicht blijven. Schep de kip met de mosselen, de garnalen en de bouillon door de rijst en roer de crème fraiche erdoor. 

Breng op smaak met peper, eventueel zout en chilivlokken. 

Schep de soep in verwarmde diepe borden en serveer direct.

Bereidingstijd ongeveer 30 min

Geschikt voor 4 personen.

Eet smakelijk

In november is er weer een nieuw recept.