wachten...

Succes

→ Winkelwagen bijgewerkt

Info

→ Winkelwagen bijgewerkt

Succes

E-mail verzonden!

Fout

E-mail niet verzonden!

Fout

Code is incorrect!

Fout

U bent iets vergeten!

Fout

Artikel niet meer op voorraad!

Fout

Succes

Succes

Fout

De gesellige sneontemoarn

Een radioprogramma van Anne de Jong met afwisselende items. Twee uur gezellige muziekonderdelen zoals kwartover en kwartvoor en humor. Om half elf live via de telefoon of in de studio het actuele weerbericht: het vooruitzicht op de komende week en een terugblik van de afgelopen week met Jan-Lolke van Ommen uit Joure. Aansluitend drie Duitse liedjes.

De derde zaterdag van de maand om half tien een receptenrubriek met Joke Halma. Zij neemt een recept met u door. Rond half tien een dubbele cappuccino. Mocht u als luisteraar ideeën hebben voor de keuze hiervan, dan zijn die altijd welkom via e-mail (adj14@kpnmail.nl).


Tegen 11 uur een top 3 uit het verleden. Mocht je een favoriete top 3 hebben geef het dan door via eerder genoemd e-mail adres

De muziek bestaat uit Nederlands, Engels, Duits, Fries en wat er meer is, suggesties zijn welkom. Bijvoorbeeld uw herinnering aan bepaald stukje muziek.


Graag treffen wij u/je aan bij het radiotoestel of luister via deze website. Ook te beluisteren op u/je smartfone via de TUNEIN app

http://tunein.com/radio/Radio-Gasterlan-1078-s99145/

Herhaling van dit programma elke:

Maandag 02:00 uur tot 04.00 uur, donderdag 20:00 uur tot 22.00 uur

zaterdag 22:00 uur tot middernacht en zondag 04:00 uur tot 06.00 uur


logo.png

adj 3.jpg

Iedere maand een recept van Joke.

April 2017:

Paasstol

De Ingrediënten

7 g droge gist.

1 dl melk(lauwwarm) 230 g bloem.

0,5 tl zout.

50 g basterdsuiker.

1 ei. (losgeklopt)

60 g rozijnen.

40 g gojibessen.

40 ml sinaasappelsap(vers).

150g pistachenootjes.(gepeld)

Grof gehakt ,

1pakje glazuur(wit).

1 handje muisjes(roze)

1,5 tl speculaaskruiden.

Bereidingswijze

Meng de gist met de melk, zeef de bloem en meng het zout 25 g van de suiker en de koekkruiden erdoor, voeg het ei(houd een klein beetje apart)en het melk gistmengsel toe , kneed met de hand of met behulp van mixer met deeg haken tot een soepel en elastisch deeg. vorm een bal en dek af met huishoudfolie. laat de deeg op kamertemperatuur 60 min rijzen. Vermeng intussen de rozijnen en de bessen met het sinaasappelsap. dek af met folie en laat ook 60 min staan .bestuif een werkblad met extra bloem en druk het deeg iets uit.

Voeg de helft van de pistachenoten en de rest van de suiker bij het rozijnenmengsel en verdeel over het deeg.

Vouw het deeg enkele malen dubbel.

Uit en weer dubbel. Zodat de vulling goed door het deeg mengt .

gebruik eventueel nog wat extra bloem.

Het deeg zal iets plakkerig worden vorm een ovaal plat brood en leg dit op een met bakpapier beklede bakplaat .dek af met een thee doek en laat nogmaals 60 min staan te rijzen.

verwarm de oven op 200 c .bestrijk de boven kant van het deeg met de rest van het ei .bak het brood midden van de oven in 15 a 20 min goudbruin en gaar. Neem uit de oven laat afkoelen. Verwarm d glazuur volgens de gebruik aan wijzing op de verpakking .bestrijk de bovenkant van het brood hier mee en bestrooi met de rest van noten en muisjes.

Eet er lekker van er kunnen ongeveer 12 plakken uit.

De bereiding neemt ongeveer twee en half uur in beslag.

Eet smakelijk